Bravčová stehno pod vajcom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26402x
Marinované bravčové plátky zapečené s vajcom. Recept jednoduchý a nenáročný.
Recept na 2 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | olivový olej na vyprážanie |
2 plátky | bravčová stehno |
sušená majoránka | |
2 ks | vajcia |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
na potření: | |
dijonská horčica |
Postup prípravy receptu
Plátky bravčového stehna naklepeme, na krajoch orez, osolíme, okoreníme a po oboch stranách potrieme horčicou. Necháme marinovať najlepšie cez noc. Plátky bravčového osmažíme sprudka na olivovom oleji, až sú zlatisté. Bravčovú stehno dáme zapekacej misky a na každý plátok rozklepneme vajcia. Opatrne, aby žĺtky zostali na mäse. Posypeme trochou soli a majoránkou. Bravčovú stehno pod vajcom zapečieme v predhriatej rúre, až sa vajcia zatiahne. Podávame najlepšie so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.