Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová stehno pod vajcom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26402x
Bravčová stehno pod vajcom

Marinované bravčové plátky zapečené s vajcom. Recept jednoduchý a nenáročný.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Bravčová stehno pod vajcom
recept Bravčová stehno pod vajcom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica olivový olej na vyprážanie
2 plátky bravčová stehno
sušená majoránka
2 ks vajcia
mleté čierne korenie
soľ

na potření:

dijonská horčica

Postup prípravy receptu

Plátky bravčového stehna naklepeme, na krajoch orez, osolíme, okoreníme a po oboch stranách potrieme horčicou. Necháme marinovať najlepšie cez noc. Plátky bravčového osmažíme sprudka na olivovom oleji, až sú zlatisté. Bravčovú stehno dáme zapekacej misky a na každý plátok rozklepneme vajcia. Opatrne, aby žĺtky zostali na mäse. Posypeme trochou soli a majoránkou. Bravčovú stehno pod vajcom zapečieme v predhriatej rúre, až sa vajcia zatiahne. Podávame najlepšie so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.

Komentáre k receptu Bravčová stehno pod vajcom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty