Bravčová roláda vodníka Česílka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 58073x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | mletého mäsa |
mletý korenie | |
400 g | bravčového bôčika |
2 ks | strúčiky cesnaku |
1 ks | vajcia |
50 g | šunky |
40 g | kapie |
4 lyžice | mlieka |
1 lyžica | hladká múka |
soľ | |
1 ks | nôžka tenkého párkov |
muškátový kvet | |
žemle |
Postup prípravy receptu
Vykostený bravčový bôčik rozrežeme na plát, rozklepat ho a naplníme zmesou z mletého mäsa a prísad. Protkneme párkom, bôčik zrolujeme, zviažeme motúzom a upečieme v rúre. Zmes: Mleté mäso premiesime, pridáme vajce, korenie, cesnak rozotrený so soľou, muškátový kvet, hladkú múku a žemľu namočenú v mlieku. Všetko dobre premiešame na vláčnu zmes. Nakoniec pridáme na rezance nakrájanú sterilizovanú papriku a šunku a všetko zľahka zamiešame. Príloha: Najlepšie prílohou sú zemiakové alebo chlpaté knedle, zemiaky.