Bravčová polievka z kolena
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 69169x
Recept na jednoduchú polievku s mäsom z bravčového kolena, krúpami a zemiakom. Podávame s pečivom.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | koleno vepřevé chudé |
2 ks | bobkový list |
1 ks | väčší zemiakov |
1 hrnček | krupobitie jačmenné stredne veľké |
10 guličiek | čierne korenie |
3 strúčiky | cesnaku |
1 štipka | soľ |
na ozdobu: | |
zelená petržlenová vňať | |
podľa chuti: | |
1 štipka | majorana |
Postup prípravy receptu
Bravčové surové koleno umyjeme, vložíme do hrnca s vodou, osolíme pridáme bobkový list a korenie. Pozvoľna varíme do mäkka. Zvlášť uvaríme krúpy. Zemiakov olúpeme a nakrájame na kostičky.Česnek vymiešame. Uvarené koleno vyberieme a chudé mäso nakrájame na kúsky. Vývar scedíme a opäť privedieme k varu. Pridáme zemiaky. Akonáhle zmäknú, vložíme cesnak, varené krúpy a mäso. Okoreníme majoránkou. Pri podávaní polievku zdobíme petržlenovou vňaťou.