Bravčová polievka so zemiakmi na švajčiarsky spôsob
- polievky
- švýcarská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 116430x
Jedná sa o recept na domáce švajčiarskou polievku, ktorá je pomerne sýta a tak ju môžeme servírovať aj ako hlavný chod.
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | bravčová hrivou |
2 ks | strúčik cesnaku |
1/2 kg | bravčové mäso |
2,5 l | voda |
30 dkg | koreňová zelenina |
1 lyžica | hladká múka |
1 ks | bravčové srdce |
1 lyžica | ocot |
3 lyžice | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
celý korenie čierny | |
nové korenie | |
soľ | |
bobkový list | |
príloha: | |
varený zemiakov |
Postup prípravy receptu
Mäso, srdce a hrivou posekáme na rovnaké kúsky, pridáme bokový list, nové korenie, celé korenie a soľ. Varíme v dostatočnom množstve vody do polomäkké. Potom pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu (cerel, mrkva, petržlen) a olúpaný cesnak. Keď je všetko dostatočne mäkké, vlejeme zátřepku, ktorú pripravíme zo smotany a múky, riadne premiešame a dovaríme. Okyselíme octom, môžeme prisoliť. Na polievkový tanier dáme zemiakov varený na lupačku a prelejeme Bravčovú polievkou, ozdobíme nakrájanú petržlenom.
Komentáre k receptu Bravčová polievka so zemiakmi na švajčiarsky spôsob (1 komentár)
-
Vaše méno
25.May 2013 09:41
píšete ako maďari...strašné...hnus