Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová polievka so zemiakmi na švajčiarsky spôsob

  • polievky
  • švýcarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 114978x
Bravčová polievka so zemiakmi na švajčiarsky spôsob

Jedná sa o recept na domáce švajčiarskou polievku, ktorá je pomerne sýta a tak ju môžeme servírovať aj ako hlavný chod.

vytlačiť recept Bravčová polievka so zemiakmi na švajčiarsky spôsob
recept Bravčová polievka so zemiakmi na švajčiarsky spôsob sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica ocot
3 lyžice kyslá smotana
1 ks bravčová hrivou
2 ks strúčik cesnaku
1/2 kg bravčové mäso
2,5 l voda
30 dkg koreňová zelenina
1 lyžica hladká múka
1 ks bravčové srdce

podľa chuti:

bobkový list
celý korenie čierny
nové korenie
soľ

príloha:

varený zemiakov

Postup prípravy receptu

Mäso, srdce a hrivou posekáme na rovnaké kúsky, pridáme bokový list, nové korenie, celé korenie a soľ. Varíme v dostatočnom množstve vody do polomäkké. Potom pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu (cerel, mrkva, petržlen) a olúpaný cesnak. Keď je všetko dostatočne mäkké, vlejeme zátřepku, ktorú pripravíme zo smotany a múky, riadne premiešame a dovaríme. Okyselíme octom, môžeme prisoliť. Na polievkový tanier dáme zemiakov varený na lupačku a prelejeme Bravčovú polievkou, ozdobíme nakrájanú petržlenom.

Komentáre k receptu Bravčová polievka so zemiakmi na švajčiarsky spôsob (1 komentár)

  • Vaše méno 25.May 2013 09:41

    píšete ako maďari...strašné...hnus

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty