Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová pečeň s pikantnou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7057x
Bravčová pečeň s pikantnou omáčkou

Recept na bravčová dusená pečeň v pikantnej paradajkovej omáčke so zeleninou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčová pečeň s pikantnou omáčkou
recept Bravčová pečeň s pikantnou omáčkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

800 g bravčová pečeň

omáčka:

1 ks červená paprika
3 lyžice sladká čili omáčka
1 dl biele víno
4 strúčiky cesnak
1 ks zelená paprika
2 ks cibula
1 plechovka lúpané paradajky vo vlastnej šťave

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej
vývar

Postup prípravy receptu

Bravčová pečeň umyjeme, odblaníme a nakrájame na väčšie kúsky. Potom je okoreníme a na rozpálenom oleji orestujeme zo všetkých strán, až sú ružová. Podlejeme vývarom a zakryté dusíme na miernom ohni domäkka. Šťavu zredukujeme na polovicu. Medzitým si pripravíme pikantnú omáčku. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame najemno. Nakladaná paradajky vo vlastnej šťave rozmělníme. Papriky očistíme od jadierok a nakrájame na kocky. Na oleji necháme speniť cibuľku a cesnak. Vmiešame pokrájané papriky, orestujeme a podlejeme vínom a tekutinu necháme úplne odpariť. Potom vmiešame rozdrvené paradajky vo vlastnej šťave, sladkú chilli omáčku a krátko povaríme. Takto pripravenú omáčku premiešame s duseným pečeňou, podľa chuti osolíme a okoreníme. Bravčová pečeň s pikantnou omáčkou podávame s dusenou ryžou alebo cestovinami.

Komentáre k receptu Bravčová pečeň s pikantnou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty