Bravčová pečeň s pikantnou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 7057x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
800 g | bravčová pečeň |
omáčka: | |
1 ks | červená paprika |
3 lyžice | sladká čili omáčka |
1 dl | biele víno |
4 strúčiky | cesnak |
1 ks | zelená paprika |
2 ks | cibula |
1 plechovka | lúpané paradajky vo vlastnej šťave |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Bravčová pečeň umyjeme, odblaníme a nakrájame na väčšie kúsky. Potom je okoreníme a na rozpálenom oleji orestujeme zo všetkých strán, až sú ružová. Podlejeme vývarom a zakryté dusíme na miernom ohni domäkka. Šťavu zredukujeme na polovicu. Medzitým si pripravíme pikantnú omáčku. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame najemno. Nakladaná paradajky vo vlastnej šťave rozmělníme. Papriky očistíme od jadierok a nakrájame na kocky. Na oleji necháme speniť cibuľku a cesnak. Vmiešame pokrájané papriky, orestujeme a podlejeme vínom a tekutinu necháme úplne odpariť. Potom vmiešame rozdrvené paradajky vo vlastnej šťave, sladkú chilli omáčku a krátko povaríme. Takto pripravenú omáčku premiešame s duseným pečeňou, podľa chuti osolíme a okoreníme. Bravčová pečeň s pikantnou omáčkou podávame s dusenou ryžou alebo cestovinami.