Bravčová pečeň na Worcester s pórom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 27827x
Bravčová pečeň jednoducho orestovanou a doplnená zeleným pórom sú zárukou chutného menu.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | olivový olej |
1 kg | bravčová pečeň |
4 ks | vajcia |
1 ks | pór |
3 lyžice | provensálske korenie |
4 lyžice | worcesterová omáčka |
1 lyžička | solamyl |
Postup prípravy receptu
Bravčová pečeň dobre očistíme, umyjeme vodou a necháme odkvapkať. Nakrájame ich na väčšie kúsky a premiešame s korením, olivovým olejom a solamylom. Pokvapkáme je worcesterskú omáčkou a necháme chvíľu odležať. Nakrájame si na väčšie kúsky pór. Nahrejeme si WOK panvicu, vsypeme pripravená pečeň a krátko orestujeme. Podľa potreby pridáme worcester alebo lyžicu vody. K orestovaným kúskom pečene pridáme pór a prohodíme. Pečeň s pórom podávame s zemiakovými hranolčekmi, dopĺňame z vajec pripraveným bieliacimi okom. Vhodný je tiež cesnakový dresing pripravený z kyslej smotany.