Bravčová pečeň na divokom korení
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 61270x
Skúsme jednoduchú prípravu bravčové karé s koreniacim prípravkom "divočina". Pokrm podávame ako hlavný chod. Najlepšie chutí so zemiakovou kašou.
Recept na 5 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 strúčiky | cesnak |
2 lyžičky | koreniacu zmes |
2 ks | veľká cibuľa |
1000 g | bravčové pečené s kosťou |
2 dl | červené sladké víno |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
škrobová bozkáva | |
vývar | |
sadlo |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak zlúpnite a nakrájame na plátky. Bravčovú pečienku (vcelku) umyjeme a osušíme. Na veľkej panvici, alebo priamo v pekáčiku, rozpustíme masť, na ktorom sprudka opečieme mäso zo všetkých strán. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu a cesnak. Do pekáča preložíme Orestované mäso, Výpek s cibuľou a cesnakom. Všetko posypeme koreniacou zmesou "divočina", podlejeme vínom a pečieme v stredne vyhriatej rúre, za občasného podlievania vývarom, domäkka. Hotové mäso vyberieme, vykostíme a nakrájame na plátky. Vypečenou šťavu rozmixujeme a podľa potreby zriedime vývarom, v opačnom prípade zahustíme škrobovú múčkou. Naporciované mäso vložíme do omáčky, prehrejeme a môžeme podávať. Ako prílohu volíme podľa chuti zemiaky alebo zemiakové knedlíky. Bravčová pečeň na divokom korenie výborne chutí so zemiakovou kašou. Bravčovú pečienku môžeme vykostenie už pred pečením, ale kosti pečieme v pekáči spolu s mäsom. Tým šťava získava výraznejšiu chuť.