Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová pečeň na divokom korení

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61270x
Bravčová pečeň na divokom korení

Skúsme jednoduchú prípravu bravčové karé s koreniacim prípravkom "divočina". Pokrm podávame ako hlavný chod. Najlepšie chutí so zemiakovou kašou.

Recept na 5 porcií.

vytlačiť recept Bravčová pečeň na divokom korení
recept Bravčová pečeň na divokom korení sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 strúčiky cesnak
2 lyžičky koreniacu zmes
2 ks veľká cibuľa
1000 g bravčové pečené s kosťou
2 dl červené sladké víno

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

škrobová bozkáva
vývar
sadlo

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak zlúpnite a nakrájame na plátky. Bravčovú pečienku (vcelku) umyjeme a osušíme. Na veľkej panvici, alebo priamo v pekáčiku, rozpustíme masť, na ktorom sprudka opečieme mäso zo všetkých strán. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu a cesnak. Do pekáča preložíme Orestované mäso, Výpek s cibuľou a cesnakom. Všetko posypeme koreniacou zmesou "divočina", podlejeme vínom a pečieme v stredne vyhriatej rúre, za občasného podlievania vývarom, domäkka. Hotové mäso vyberieme, vykostíme a nakrájame na plátky. Vypečenou šťavu rozmixujeme a podľa potreby zriedime vývarom, v opačnom prípade zahustíme škrobovú múčkou. Naporciované mäso vložíme do omáčky, prehrejeme a môžeme podávať. Ako prílohu volíme podľa chuti zemiaky alebo zemiakové knedlíky. Bravčová pečeň na divokom korenie výborne chutí so zemiakovou kašou. Bravčovú pečienku môžeme vykostenie už pred pečením, ale kosti pečieme v pekáči spolu s mäsom. Tým šťava získava výraznejšiu chuť.

Komentáre k receptu Bravčová pečeň na divokom korení (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty