Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová pečeň na cesnaku

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135157x
Bravčová pečeň na cesnaku

Ďalšia z variácií na bravčové pečené.

vytlačiť recept Bravčová pečeň na cesnaku
recept Bravčová pečeň na cesnaku sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 lyžíc instantná zápražka
voda
mleté biele korenie
6 strúčikov cesnak
2 lyžičky mletá sladká paprika
soľ
800 g bravčová kotleta (vcelku)
3 lyžičky rozmarín
1 kocka masový bujón
1 dl olej

Postup prípravy receptu

Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Zmiešame ho s rozmarínom, sladkou paprikou a trochou korenia a soli. Vo vzniknutej zmesi obalíme umyté mäso a vložíme ho do olejom vymazaného pekáča. Pridáme kocku bujónu a podlejeme vodou. Rúru si predhrejeme na 170 ° C a mäso pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia mäso často prelievame omáčkou z výpeku, prípadne dolievame vodu. Po upečení mäso vyberieme a omáčku v pekáči za stáleho varu zahustíme instantný zápražkou, podľa potreby aj dochutíme. Mäso naporcuje. Vhodnou prílohou sú zemiaky, knedle alebo hranolky.

Komentáre k receptu Bravčová pečeň na cesnaku (1 komentár)

  • Vaše méno 19.March 2011 07:56

    Mýliš si pečienku s pečeňou

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty