Bravčová pečeň dusená na slanine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 43414x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | bravčová pečeň |
150 g | slanina |
1 ks | veľká cibuľa |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Pečeň umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky a spolu osmažíme. Pridáme nakrájané pečeň, zo všetkých strán je osmažíme, mierne podlejeme vodou a dusíme domäkka. Keď sú pečeň mäkká, omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode. Krátko prevaríme, dochutíme soľou a korením. Bravčová pečeň dusená na slanine podávame s ryžou alebo zemiakmi.