Bravčová panenka so šampiňónmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 14736x
Plátky bravčové bábiky s hubovú prílohou. Recept aj pre tých, ktorí v kuchyni ešte len začínajú.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | bravčová panenka |
1 ks | cibula |
mleté čierne korenie | |
grilovacie korenie | |
mletý kmín | |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
30 dkg | šampiňóny |
podľa potreby: | |
vývar na podliaty | |
hladká múka | |
olej |
Postup prípravy receptu
Bravčovú panenku umyjeme a nakrájame na plátky. Jemne naklepeme, osolíme a okoreníme po oboch stranách. Necháme odležať. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľku osmažíme na oleji, až je zlatistá, prisypeme trochu mletej papriky. Pridáme šampiňóny, promíchneme a podlejeme troškou vývaru. Ochutíme soľou, korením a rascou. Keď sú šampiňóny mäkké, zahustíme šťavou troškou hladkej múky. Na oleji osmažíme bravčová panenka, až je mäkká. Môžeme ju posypať troškou grilovacieho korenia. Bravčovú panenku s šampiňóny podávame s čerstvou zeleninovou prílohou a chlebom, na obed pridáme potrebné varené zemiaky.