Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová panenka s údeninou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4444x
Bravčová panenka s údeninou

Pikantné bravčové medailónky so zmesou šampiňónov a klobásy.

Recept na 5 porcií.

vytlačiť recept Bravčová panenka s údeninou
recept Bravčová panenka s údeninou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g bravčová panenka
1 hrsť petržlen
4 ks čerstvá feferónka
200 g šampiňóny
6 - 7 strúčikov cesnak
250 g pikantná klobása
2 ks cibula
250 g slanina

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej
250 ml mäsový vývar

Postup prípravy receptu

Bravčovú panenku očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na medailónky silné asi 2,5 cm. Ľahko naklepeme chrbtom ruky, osolíme a okoreníme. Slaninu nakrájame na tenké plátky. Klobásu nakrájame na kolieska silná asi 3 mm. Olúpanú cibuľu nakrájame na štvrťky a rozoberieme na klinky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Feferónky zbavíme jadier a jemne nasekáme. Bravčové mäso opečieme na malom množstve oleja z oboch strán do ružova a uchováme na teple. Na výpeku necháme rozškvařit plátky slaniny, pridáme kolieska klobásy, ktorá opečieme dozlata. Potom vmiešame klinky cibule, plátky šampiňónov a všetko krátko orestujeme. Nakoniec pridáme feferónky, prelisovaný cesnak, podlejeme vývarom, vložíme pripravenú bábiku a podusíme asi 6 minút. Podľa potreby ochutíme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Šťavnaté pikantné bravčové kúsky s klobásky a šampiňóny podávame s opečenými zemiakmi alebo zemiakovými haluškami.

Komentáre k receptu Bravčová panenka s údeninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty