Bravčová panenka na šalvii
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26792x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | chudá anglická slanina |
1 ks | karotka |
1/4 lyžičky | mletá šalvia |
500 g | bravčová panenská sviečková |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Karotku očistíme a nakrájame na pozdĺžne tenké plátky. Slaninu nakrájame na tenké prúžky. Bravčovú sviečkovica očistíme, umyjeme a osušíme. Potom do nej pozdĺžnym rezom vytvoríme kapsu, ktorú vnútri osolíme a okoreníme. Bábiku naplníme karotkou a slaninou, uzavrieme a ovážeme kuchynskou niťou. Na väčšej panvici rozpálime olej a pripravené mäso na ňom prudko opečieme zo všetkých strán. Podlejeme trochou vývaru, okoreníme šalviou, korením a podľa chuti osolíme. Zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni podusíme asi 15 minút. Mäkkú bábiku vyberieme, zbavíme nití a nakrájame na šikmé plátky. Plnená bravčová bábiku podávame s varenými zemiakmi a dusenou zeleninou. Plátky mäsa prelejeme vydušenou šťavou.