Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová panenka na šalvii

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26860x
Bravčová panenka na šalvii

Bravčová panenská sviečková, plnená karotkou a slaninou, dusená na šalvii.

vytlačiť recept Bravčová panenka na šalvii
recept Bravčová panenka na šalvii sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g bravčová panenská sviečková
2 plátky chudá anglická slanina
1 ks karotka
1/4 lyžičky mletá šalvia

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej
vývar

Postup prípravy receptu

Karotku očistíme a nakrájame na pozdĺžne tenké plátky. Slaninu nakrájame na tenké prúžky. Bravčovú sviečkovica očistíme, umyjeme a osušíme. Potom do nej pozdĺžnym rezom vytvoríme kapsu, ktorú vnútri osolíme a okoreníme. Bábiku naplníme karotkou a slaninou, uzavrieme a ovážeme kuchynskou niťou. Na väčšej panvici rozpálime olej a pripravené mäso na ňom prudko opečieme zo všetkých strán. Podlejeme trochou vývaru, okoreníme šalviou, korením a podľa chuti osolíme. Zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni podusíme asi 15 minút. Mäkkú bábiku vyberieme, zbavíme nití a nakrájame na šikmé plátky. Plnená bravčová bábiku podávame s varenými zemiakmi a dusenou zeleninou. Plátky mäsa prelejeme vydušenou šťavou.

Komentáre k receptu Bravčová panenka na šalvii (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty