Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová krkovička v smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 163422x
Bravčová krkovička v smotane

Jedlo nenáročné na prípravu, napriek tomu jedinečnej chuti. Všetko iba pripravíme, naukladáme, zapečieme a je hotovo.

vytlačiť recept Bravčová krkovička v smotane
recept Bravčová krkovička v smotane sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 ml smotana na varenie
soľ
6 ks stredne veľké zemiaky
mletý kmín
500 kg bravčová krkovička
maslo na vymastenie
150 g anglická slanina
150 g tvrdý syr

Postup prípravy receptu

Rúru predhrejeme na 200 ° C a pekáč vymažeme maslom. Zemiaky dôkladne vydrhnite ai so šupkou nakrájame na plátky. Tie skladáme na dno pekáča alebo zapekacej misky. Plátky zemiakov osolíme, okmínujeme a pokryjeme plátkami slaniny. Krkovičiek podľa potreby očistíme, naporcuje na plátky, umyjeme a osušíme. Mäso naklepeme, osolíme, okmínujeme a rozložíme na zemiaky a slaninu. Pripravený pekáč prelejeme smotanou a dáme na 40 minút piecť do predhriatej rúry. Po tejto dobe rúru otvoríme, mäso pokryjeme vopred strúhaným syrom a na 10 minút ešte necháme zapiecť. Hotový pokrm ihneď servírujeme, pričom ho môžeme podávať priamo v zapekacia miske.

Komentáre k receptu Bravčová krkovička v smotane (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty