Bravčová krkovička v smotane
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 167207x
Jedlo nenáročné na prípravu, napriek tomu jedinečnej chuti. Všetko iba pripravíme, naukladáme, zapečieme a je hotovo.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 ml | smotana na varenie |
soľ | |
6 ks | stredne veľké zemiaky |
mletý kmín | |
500 kg | bravčová krkovička |
maslo na vymastenie | |
150 g | anglická slanina |
150 g | tvrdý syr |
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejeme na 200 ° C a pekáč vymažeme maslom. Zemiaky dôkladne vydrhnite ai so šupkou nakrájame na plátky. Tie skladáme na dno pekáča alebo zapekacej misky. Plátky zemiakov osolíme, okmínujeme a pokryjeme plátkami slaniny. Krkovičiek podľa potreby očistíme, naporcuje na plátky, umyjeme a osušíme. Mäso naklepeme, osolíme, okmínujeme a rozložíme na zemiaky a slaninu. Pripravený pekáč prelejeme smotanou a dáme na 40 minút piecť do predhriatej rúry. Po tejto dobe rúru otvoríme, mäso pokryjeme vopred strúhaným syrom a na 10 minút ešte necháme zapiecť. Hotový pokrm ihneď servírujeme, pričom ho môžeme podávať priamo v zapekacia miske.