Bravčová krkovička so špenátom a kolíkmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 135002x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | tuk na pečenie |
soľ | |
1 lyžička | Rasco |
8 strúčikov | cesnak |
6 plátkov | bravčová krkovička |
príloha: | |
1 balíček | špenát |
2 strúčiky | cesnak |
1 balíček | zemiakové cesto v prášku |
soľ | |
1 lyžica | hladká múka |
mleté čierne korenie | |
1 dl | mlieko |
Postup prípravy receptu
Pekáč vymažeme tukom. Ja používam takmer na všetko Ramu. Do pekáča vložíme plátky krkovice.Posolíme, okmínujeme, potrieme prelisovaným cesnakom a pečieme pozvoľna do zmäknutia asi 1h. Počas pečenia mäso obraciame a podlievame vodou. Špenát nerozmrazujeme. Necháme na miernom ohni, za stáleho miešania, rozpustiť v hrnci.Přidáme 2 strúčiky cesnaku rozotreného so soľou. V mlieku rozmiešame múku a vajíčko, vmiešame do špenátu a 2 minúty povaríme. Môžeme aj okoreniť. Cesto na kolíky pripravíme jednoducho podľa návodu na vrecku. Vypracované cesto necháme uležať 5 min, rozdelíme ho na 4 valčeky, z ktorých nakrájame špalíky.Ty varíme vo vriacej a osolenej vode 5 minút. Hotové kolíky a špenát polievame výpekom z krkovička, alebo môžeme vylepšiť cibuľkou, osmažené do zlatista na masle.