Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová krkovička so špenátom a kolíkmi

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135142x
Bravčová krkovička so špenátom a kolíkmi

Kto by nemal rád tradičnú českú kuchyňu. Čo treba bravčová krkovička so špenátom?

vytlačiť recept Bravčová krkovička so špenátom a kolíkmi
recept Bravčová krkovička so špenátom a kolíkmi
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

8 strúčikov cesnak
6 plátkov bravčová krkovička
100 g tuk na pečenie
soľ
1 lyžička Rasco

príloha:

soľ
1 lyžica hladká múka
mleté čierne korenie
1 dl mlieko
1 balíček špenát
2 strúčiky cesnak
1 balíček zemiakové cesto v prášku

Postup prípravy receptu

Pekáč vymažeme tukom. Ja používam takmer na všetko Ramu. Do pekáča vložíme plátky krkovice.Posolíme, okmínujeme, potrieme prelisovaným cesnakom a pečieme pozvoľna do zmäknutia asi 1h. Počas pečenia mäso obraciame a podlievame vodou. Špenát nerozmrazujeme. Necháme na miernom ohni, za stáleho miešania, rozpustiť v hrnci.Přidáme 2 strúčiky cesnaku rozotreného so soľou. V mlieku rozmiešame múku a vajíčko, vmiešame do špenátu a 2 minúty povaríme. Môžeme aj okoreniť. Cesto na kolíky pripravíme jednoducho podľa návodu na vrecku. Vypracované cesto necháme uležať 5 min, rozdelíme ho na 4 valčeky, z ktorých nakrájame špalíky.Ty varíme vo vriacej a osolenej vode 5 minút. Hotové kolíky a špenát polievame výpekom z krkovička, alebo môžeme vylepšiť cibuľkou, osmažené do zlatista na masle.

Komentáre k receptu Bravčová krkovička so špenátom a kolíkmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty