Bravčová krkovička s omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 33684x
Pečené bravčové krkovičku ochutenou cesnakom podávame preliate omáčkou so syrom niva, opečeným zemiakom a zeleninovou oblohou.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | strúhaná niva |
4 plátky | bravčová krkovička s kosťou |
3 lyžice | olivový olej |
1 lyžička | ostrá horčica |
250 g | základné bešamelová omáčka |
2 dl | smotana |
3 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Plátky prerastené krkovičky s kostí umyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Cesnak olúpeme, prelisujeme a zmiešame s horčicou a olejom. Touto zmesou mäso potrieme, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu rozležet v chlade. Plátky mäsa urovnáme do pekáča a za občasného podlievania vývarom upečieme v rúre domäkka. Potom mäso vyberieme a uchováme v teple. Do výpeku vmiešame základné bešamelovú omáčku, smotanu a strúhaný syr. Podľa potreby zriedime vývarom a necháme prejsť varom. Plátky bravčovej krkovičky na tanieri prelejeme omáčkou a podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovou oblohou.