Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová krkovička s omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 33684x
Bravčová krkovička s omáčkou

Pečené bravčové krkovičku ochutenou cesnakom podávame preliate omáčkou so syrom niva, opečeným zemiakom a zeleninovou oblohou.

vytlačiť recept Bravčová krkovička s omáčkou
recept Bravčová krkovička s omáčkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g strúhaná niva
4 plátky bravčová krkovička s kosťou
3 lyžice olivový olej
1 lyžička ostrá horčica
250 g základné bešamelová omáčka
2 dl smotana
3 strúčiky cesnak

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

vývar

Postup prípravy receptu

Plátky prerastené krkovičky s kostí umyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Cesnak olúpeme, prelisujeme a zmiešame s horčicou a olejom. Touto zmesou mäso potrieme, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu rozležet v chlade. Plátky mäsa urovnáme do pekáča a za občasného podlievania vývarom upečieme v rúre domäkka. Potom mäso vyberieme a uchováme v teple. Do výpeku vmiešame základné bešamelovú omáčku, smotanu a strúhaný syr. Podľa potreby zriedime vývarom a necháme prejsť varom. Plátky bravčovej krkovičky na tanieri prelejeme omáčkou a podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Komentáre k receptu Bravčová krkovička s omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty