Bravčová krkovička na zelenine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 8212x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | červená cibuľa |
2 lyžice | olivový olej |
1 ks | pór |
1 snítka | čerstvá pažítka |
1 štipka | granulovaný cesnak |
1 ks | zázvor |
5 lístkov | čerstvá medovka |
2 kocky | zeleninový bujón |
1 štipka | korenie |
2 lyžice | maslo |
6 plátkov | bravčová krkovička |
5 lístkov | čerstvá bazalka |
4 ks | Mrkva |
2 ks | jarná cibuľka s vňaťou |
1/2 zväzku | zeler |
5 ks | šampiňóny |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame a bylinky nasekáme. Cibuľu zmiešame s bazalkou, medovkou a pažítkou. Krkovičky plátky narežeme, osolíme, okoreníme a jemne posypeme cesnakom. Do plátku votrieme cibuľu s bylinkami. Takto pripravené plátky necháme zapiecť v rúre asi na 20 minút pri 200 ° C. Ďalej si pripravíme čerstvé šampiňóny, pór, jarnú cibuľku, kúsok zázvoru, mrkva, zeler. Všetko nadrobno nakrájame a na panvici rozohrejeme lyžicu olivového oleja a lyžicu masla, kedy postupne pridávame zázvor, zeler, mrkvu, cibuľku pór. Všetko osmažíme. Potom pridáme zeleninový vývar a šampiňóny. Ľahko povaríme a zľahka zahustíme asi tak lyžicou múky. Takto pripravenú omáčku prelejeme upečené mäso a necháme tak na desať minút zapiecť pri 230 ° C. Bravčovú krkovičku na zelenine podávame s hranolčekmi, opečeným zemiakom alebo s inou vhodnou prílohou podľa ľubovôle každého.