Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová krkovička na zelenine

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6283x
Bravčová krkovička na zelenine

Veľmi chutný a zdravý obed.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčová krkovička na zelenine
recept Bravčová krkovička na zelenine sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 lístkov čerstvá medovka
2 kocky zeleninový bujón
1 štipka korenie
2 lyžice maslo
6 plátkov bravčová krkovička
5 lístkov čerstvá bazalka
4 ks Mrkva
2 ks jarná cibuľka s vňaťou
1/2 zväzku zeler
5 ks šampiňóny
1 štipka soľ
2 ks červená cibuľa
2 lyžice olivový olej
1 ks pór
1 snítka čerstvá pažítka
1 štipka granulovaný cesnak
1 ks zázvor

Postup prípravy receptu

Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame a bylinky nasekáme. Cibuľu zmiešame s bazalkou, medovkou a pažítkou. Krkovičky plátky narežeme, osolíme, okoreníme a jemne posypeme cesnakom. Do plátku votrieme cibuľu s bylinkami. Takto pripravené plátky necháme zapiecť v rúre asi na 20 minút pri 200 ° C. Ďalej si pripravíme čerstvé šampiňóny, pór, jarnú cibuľku, kúsok zázvoru, mrkva, zeler. Všetko nadrobno nakrájame a na panvici rozohrejeme lyžicu olivového oleja a lyžicu masla, kedy postupne pridávame zázvor, zeler, mrkvu, cibuľku pór. Všetko osmažíme. Potom pridáme zeleninový vývar a šampiňóny. Ľahko povaríme a zľahka zahustíme asi tak lyžicou múky. Takto pripravenú omáčku prelejeme upečené mäso a necháme tak na desať minút zapiecť pri 230 ° C. Bravčovú krkovičku na zelenine podávame s hranolčekmi, opečeným zemiakom alebo s inou vhodnou prílohou podľa ľubovôle každého.

Komentáre k receptu Bravčová krkovička na zelenine (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty