Bravčová kotleta na cibuli
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 4771x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | bravčová kotleta bez kosti |
100 g | niva |
1 lyžica | olej |
150 g | chudá slanina |
1/4 lyžičky | citrónová tráva |
1 ks | červená cibuľa |
1 ks | cibula |
marináda: | |
1 balíček | zmes korenia Barbecue |
1/2 dl | voda |
1/2 dl | olivový olej |
podľa chuti: | |
mletý farebný korenie | |
podľa potreby: | |
voda na podliaty |
Postup prípravy receptu
Kotlety odrežeme od kosti a naklepeme. Okraje narežeme, aby sa nám Kotleta pri opekaní nezkroutila a zostal nám pekný plátok. Kotlety naložíme do marinády, ktorú sme rozmiešali z oleja, vody a zmesi korenia na barbecue. Necháme odležať niekoľko hodín alebo lepšie cez noc. Medzitým cibuľu olúpeme, rozkrojíme a nakrájame na půlkolečka. Slaninu nakrájame na kocky. Citrónovou trávu nasekáme. Nivu nastrúhame nahrubo. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a cibuľu so slaninou dozlata osmažíme. Na inej panvici opečieme prudko kotlety is marinádou. Pridáme cibuľu so slaninou, podlejeme vodou a pod pokrievkou podusíme, kým nie sú kotlety mäkké. Na záver pridáme trochu citrónovej trávy, korenia a nivu, ktorá nám omáčku dobre dochutí a zahustí. Bravčovú kotletu na cibuľu podávame s varenými zemiakmi, chlebom, hranolky, ale pokojne aj s ryžou. Podľa chuti pridáme čerstvú alebo podusenú zeleninu ako prílohu.