Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová kotleta na cibuli

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3844x
Bravčová kotleta na cibuli

Recept na nakladanú bravčové kotlety v cibuľové omáčke so slaninou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bravčová kotleta na cibuli
recept Bravčová kotleta na cibuli
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g chudá slanina
1/4 lyžičky citrónová tráva
1 ks červená cibuľa
1 ks cibula
4 plátky bravčová kotleta bez kosti
100 g niva
1 lyžica olej

marináda:

1/2 dl voda
1/2 dl olivový olej
1 balíček zmes korenia Barbecue

podľa chuti:

mletý farebný korenie

podľa potreby:

voda na podliaty

Postup prípravy receptu

Kotlety odrežeme od kosti a naklepeme. Okraje narežeme, aby sa nám Kotleta pri opekaní nezkroutila a zostal nám pekný plátok. Kotlety naložíme do marinády, ktorú sme rozmiešali z oleja, vody a zmesi korenia na barbecue. Necháme odležať niekoľko hodín alebo lepšie cez noc. Medzitým cibuľu olúpeme, rozkrojíme a nakrájame na půlkolečka. Slaninu nakrájame na kocky. Citrónovou trávu nasekáme. Nivu nastrúhame nahrubo. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a cibuľu so slaninou dozlata osmažíme. Na inej panvici opečieme prudko kotlety is marinádou. Pridáme cibuľu so slaninou, podlejeme vodou a pod pokrievkou podusíme, kým nie sú kotlety mäkké. Na záver pridáme trochu citrónovej trávy, korenia a nivu, ktorá nám omáčku dobre dochutí a zahustí. Bravčovú kotletu na cibuľu podávame s varenými zemiakmi, chlebom, hranolky, ale pokojne aj s ryžou. Podľa chuti pridáme čerstvú alebo podusenú zeleninu ako prílohu.

Komentáre k receptu Bravčová kotleta na cibuli (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty