Bravčová guľatina
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 54975x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | bravčový rezeň |
1 ks | vajcia natvrdo |
2 ks | cibula |
1 dl | pivo |
na potření: | |
ostrá horčica | |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
pór | |
olej na vymastenie | |
niva |
Postup prípravy receptu
Mäso naklepeme, osolíme a potrieme z oboch strán horčicou. Pór očistíme a nakrájame na kúsky, vajcia uvarené natvrdo olúpeme a rozkrájame na štvrtky. Nivu nakrájame na prúžky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Pripravíme si vymastený pekáčik, do ktorého budeme vkladať bravčové kláty. Na každý plátok mäsa poukladáme kúsok póru, štvrtku vajcia a prúžok nivy. Smotáme do závitku. Bravčové kláty ochutíme v pekáčiku grilovacím korením, posypeme kolieskami cibule, podlejeme pivom a upečieme domäkka. Bravčové kláty podávame s varenými zemiakmi.