Bravčová bábika v zemiakovom ceste
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 144479x
Jednoduchý recept. Vhodný k slávnostným príležitostiam alebo pre párty s kamarátmi. Kocky bravčové bábiky v bramborákovém ceste.
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 ks | vajcia |
600 g | bravčová panenka |
mleté čierne korenie | |
250 g | hladká múka |
majorana | |
2 strúčiky | cesnak |
soľ | |
1 kg | zemiaky |
mletý kmín | |
500 ml | olej |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, očistíme, umyjeme a nastrúhame je silnejšia rezančeky do misy. Cesnak olúpeme a vymiešame. Do zemiakov pridáme 200 gramov múky, všetky vajcia, cesnak a podľa chuti, majoránku, rascu, korenie a soľ.
Panenku nakrájame na kocky, ktoré osolíme a okoreníme.
Vo vyššej panvici alebo kastróle rozpálime olej. Mäso obalíme vo zvyšnej múke a po tej v bramborákové zmesi. Ihneď je vkladáme do rozpáleného oleja a zvoľna je smažíme dozlata. Hotové mäso pokladáme na obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.
Bábiku podávame s listovým špenátom alebo zeleninovými šalátmi a zdobíme cherry paradajkami.