Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčová bábika v zemiakovom ceste

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143591x
Bravčová bábika v zemiakovom ceste

Jednoduchý recept. Vhodný k slávnostným príležitostiam alebo pre párty s kamarátmi. Kocky bravčové bábiky v bramborákovém ceste.

vytlačiť recept Bravčová bábika v zemiakovom ceste
recept Bravčová bábika v zemiakovom ceste
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mletý kmín
500 ml olej
5 ks vajcia
600 g bravčová panenka
mleté čierne korenie
250 g hladká múka
majorana
2 strúčiky cesnak
soľ
1 kg zemiaky

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, očistíme, umyjeme a nastrúhame je silnejšia rezančeky do misy. Cesnak olúpeme a vymiešame. Do zemiakov pridáme 200 gramov múky, všetky vajcia, cesnak a podľa chuti, majoránku, rascu, korenie a soľ.

Panenku nakrájame na kocky, ktoré osolíme a okoreníme.

Vo vyššej panvici alebo kastróle rozpálime olej. Mäso obalíme vo zvyšnej múke a po tej v bramborákové zmesi. Ihneď je vkladáme do rozpáleného oleja a zvoľna je smažíme dozlata. Hotové mäso pokladáme na obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.

Bábiku podávame s listovým špenátom alebo zeleninovými šalátmi a zdobíme cherry paradajkami.

Komentáre k receptu Bravčová bábika v zemiakovom ceste (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty