Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bratislavská omáčka

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 79079x
Bratislavská omáčka

Jednoduché zeleninové jedlo prekvapivo dobrej chuti.

vytlačiť recept Bratislavská omáčka
recept Bratislavská omáčka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kocka zeleninový bujón
2 ks cibula
175 g francúzska zeleninová zmes
1 lyžica hladká múka
1 plechovka sterilizovaný hrášok
1 lyžička mletá lahôdková paprika
4 lyžice kečup
1 lyžička mletý kmín

Postup prípravy receptu

Cibuľu nakrájame nadrobno a dozlata opražíme. Pridáme mletý kmín a lahôdkové mletú papriku. Premiešame a ihneď pridáme múku, rýchlo znovu premiešame a zalejeme asi pol litrom vriacej vody. Pridáme kocku zeleninového bujónu, kečup a necháme krátko rozvariť. Potom pridáme francúzsku zeleninovú zmes a varíme asi 20 minút. Podľa potreby dosolíme. Nakoniec pridáme sterilizovaný hrášok a necháme prehriať. Vhodnou prílohou k bratislavskej omáčke sú cestoviny, žemľové knedle alebo zemiaky.

Komentáre k receptu Bratislavská omáčka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty