Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaky pečené s bylinkami

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24200x
Zemiaky pečené s bylinkami

Ak máte možnosť natrhať si čerstvé bylinky, zaručene vyskúšajte recept na voňavej pečené zemiaky.

vytlačiť recept Zemiaky pečené s bylinkami
recept Zemiaky pečené s bylinkami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 - 4 strúčikov cesnak
2 - 3 lyžičiek morská soľ

podľa potreby:

olivový olej
novej jarnej zemiaky
pažítka
oregano
petržlen
bazalka

Postup prípravy receptu

Nové jarné zemiaky dôkladne umyjeme, prípadne zbavíme nečistôt kefkou. Potom ich pozdĺžne rozpolíme a vyrovnáme na jemne vymastený plech, rovnou plochou zemiak smerom nahor. Množstvo byliniek natrháme podľa potreby a podľa chuti (na 8 zemiakov potrebujeme viac ako polovicu hrnčeka nakrájaných bylín). Odporúčam, aby v zmesi prevažovala bazalka. Byliny opláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a jemne nasekáme. Cesnak vymiešame alebo prelisujeme. Byliny v hrnčeku zmiešame so soľou a cesnakom a postupne prilievame olivový olej. Oleje dáme také množstvo, aby vznikla riedka a roztierateľná bylinková zmes. Bylinkovou zmesou potrieme polovičky zemiakov a pečieme v predhriatej teplovzdušnej rúre pri 150 ° C, asi 20 minút. Záleží na veľkosti zemiakov. Keď sú zemiaky mäkké a dozlata upečené, môžeme ich podľa chuti prisoliť. Zemiaky pečené s bylinkami sú výbornou prílohou k mäsu. Výborne chutia s ochuteným tvarohom - viď. Tvarohová nátierka s brokolicou.

Komentáre k receptu Zemiaky pečené s bylinkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty