Boženčina Rozprávka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 295876x
Recept na vynikajúce múčnik mám od svojej internetovej priateľky a je naozaj senzačný. Rozpis je na menšiu formu, ak chcete robiť plech, pripravte dvojitú dávku cesta a krému.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 kelímky | šľahačka 33% |
30 g | strúhaná čokoláda |
cesto: | |
1 lyžica | kakao |
70 g | hrubá múka |
100 g | cukor múčka |
na špičku noža prášok do pečiva | |
3 ks | vajcia |
krém: | |
1 lyžica | kakao |
3 dkg | hladká múka |
3 dkg | maslo |
100 g | cukor múčka |
100 g | maslo |
250 ml | mlieko |
Postup prípravy receptu
V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, zašľaháme kakao, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy a upečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Z 3 dkg masla a rovnakého množstva múky pripravíme zápražku, odstavíme, vlejeme mlieko, rozmiešame, vrátime na platničku a uvaríme hladkú kašu. Necháme vychladnúť a medzi tým vyšľaháme maslo s cukrom a kakaom. Keď je kaša studená, všleháme maslovú hmotu a vyšľaháme do krému. Šľahačky vyšľaháme do tuha. Na studený korpus natrieme kakaový krém, naň rozotrieme ušľahanej šľahačky a zasypeme strúhanou čokoládou. Dáme najlepšie na noc do chladničky rozležet, pokiaľ však dokážeme odolať rozprávkovej vôňu.