Bosnianske karbonátky
- hlavné chody
- bosenská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 147489x
Veľmi chutné karbonátky z mletého mäsa a ryže pôvodom z Bosny a Hercegoviny.
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
- | vývar masový |
80 g | cibula |
100 g | ryže |
- | soľ |
2 lyžice | muka |
240 g | tuk |
- | korenie mleté |
600 g | mleté mäso |
80 g | Mrkva |
2 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Prepláchneme ryžu, vysypeme ju zo sáčkov a zalejeme rovnakým množstvom mäsového vývaru. Varíme tak dlho kým sa vývar do ryže nevsákne.
Mäso (mleté jahňacie, alebo teľacie) nakrájame na malé kúsky a spolu s cibuľou zomeľte tak, aby sa zmes spojila. Zmes potom osolíme a okoreníme. Uvaríme mrkvu a nasekáme ju na kúsky. Potom pridáme ju k mäsu spolu s ryžou uvarenou vo vývare. Všetko riadne premiešame. Mala by nám vzniknúť tuhá hmota.
Z cesta potom tvoríme guličky, ktoré vždy zploštíme, pomoučíme, omočíme v rozšľahanom vajci a obalíme v strúhanke. Takto pripravené karbonátky smažíme na rozpálenom tuku.
Podávame so zemiakmi.