Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bosnianske karbonátky

  • hlavné chody
  • bosenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 146286x
Bosnianske karbonátky

Veľmi chutné karbonátky z mletého mäsa a ryže pôvodom z Bosny a Hercegoviny.

vytlačiť recept Bosnianske karbonátky
recept Bosnianske karbonátky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

80 g Mrkva
2 ks vajcia
- vývar masový
80 g cibula
100 g ryže
- soľ
2 lyžice muka
240 g tuk
- korenie mleté
600 g mleté mäso

Postup prípravy receptu

Prepláchneme ryžu, vysypeme ju zo sáčkov a zalejeme rovnakým množstvom mäsového vývaru. Varíme tak dlho kým sa vývar do ryže nevsákne.

Mäso (mleté jahňacie, alebo teľacie) nakrájame na malé kúsky a spolu s cibuľou zomeľte tak, aby sa zmes spojila. Zmes potom osolíme a okoreníme. Uvaríme mrkvu a nasekáme ju na kúsky. Potom pridáme ju k mäsu spolu s ryžou uvarenou vo vývare. Všetko riadne premiešame. Mala by nám vzniknúť tuhá hmota.

Z cesta potom tvoríme guličky, ktoré vždy zploštíme, pomoučíme, omočíme v rozšľahanom vajci a obalíme v strúhanke. Takto pripravené karbonátky smažíme na rozpálenom tuku.

Podávame so zemiakmi.

Komentáre k receptu Bosnianske karbonátky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty