Boršč po česky
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65650x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | varená červená repa |
1/4 ks | zeler |
1 štipka | cukor |
3 lyžice | paradajkový pretlak |
1 lyžica | hladká múka |
1 - 2 ks | Mrkva |
2 ks | bobkový list |
1 ks | masox |
1 ks | cibula |
2 ks | zemiaky |
300 g | hovädzie mäso |
na ozdobu: | |
kyslá smotana | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
ocot |
Postup prípravy receptu
Koreňovú zeleninu očistíme, zemiaky a cibuľu olúpeme. Zeleninu nakrájame na kocky. Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na kocky, zalejeme osolenou vodou a varíme do polomäkké. K mäsu pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, zemiaky a cibuľu, varíme ďalej. Polievku zahustíme múkou rozmiešanou v troške studenej vody a varíme tak dlho, ako je mäso aj zelenina mäkká. Pridáme na kocky nakrájanú červenú repu, masox, paradajkový pretlak a bobkový list. Varíme ešte päť minút. Boršč podľa chuti osladíme alebo okyselíme, ochutíme soľou a korením. Pred podávaním každú porciu ozdobíme lyžičkou kyslej smotany.