Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Boršč po česky

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65650x
Boršč po česky

Výdatná polievka pochádza pôvodom z Ruska, ale šikovné české ručičky si ju premení k obrazu svojmu.

vytlačiť recept Boršč po česky
recept Boršč po česky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g varená červená repa
1/4 ks zeler
1 štipka cukor
3 lyžice paradajkový pretlak
1 lyžica hladká múka
1 - 2 ks Mrkva
2 ks bobkový list
1 ks masox
1 ks cibula
2 ks zemiaky
300 g hovädzie mäso

na ozdobu:

kyslá smotana

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
ocot

Postup prípravy receptu

Koreňovú zeleninu očistíme, zemiaky a cibuľu olúpeme. Zeleninu nakrájame na kocky. Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na kocky, zalejeme osolenou vodou a varíme do polomäkké. K mäsu pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, zemiaky a cibuľu, varíme ďalej. Polievku zahustíme múkou rozmiešanou v troške studenej vody a varíme tak dlho, ako je mäso aj zelenina mäkká. Pridáme na kocky nakrájanú červenú repu, masox, paradajkový pretlak a bobkový list. Varíme ešte päť minút. Boršč podľa chuti osladíme alebo okyselíme, ochutíme soľou a korením. Pred podávaním každú porciu ozdobíme lyžičkou kyslej smotany.

Komentáre k receptu Boršč po česky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty