Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Boršč od babičky

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 35306x
Boršč od babičky

Recept na vynikajúce teplú polievku, ktorá rozhodne zahreje.

vytlačiť recept Boršč od babičky
recept Boršč od babičky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 dkg červená repa
50 dkg kapusta
3 l voda
5 dkg olej
3 guličky celý čierne korenie
1 ks bobkový list
2 lyžice paradajkový pretlak
1 lyžica ocot
1 svazeček petržlenová vňať
15 g droždie
0,5 ks jablko
2 strúčiky cesnak
75 dkg bravčová krkovička
10 dkg slanina
30 dkg Mrkva
1 lyžica soľ
1 gulička celé nové korenie
50 dkg hladká múka
25 dkg fazuľa
10 dkg cibula

Postup prípravy receptu

Fazuľa si vopred namočíme na 8 hodín. Potom ich vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a uvaríme domäkka. Do druhého hrnca dáme variť krkovičiek s kosťou. Zeleninu očistíme. Cibuľu nasekáme najemno, jednu mrkvu nastrúhame, zvyšné nakrájame na rezance, repu tiež nakrájame na rezance a zemiaky na kocky. K mäsu pridáme trochu cibule a mrkvy. Pridáme po zrnku korenia, nového korenia a soľ. Varíme, kým mäso nezmäkne. Pridáme zemiaky a varíme asi ešte 20 minút. Zvyšnú cibuľu, mrkvu a repu podusíme na panvici domäkka. Pridáme soľ, ocot, kapusta, pretlak a dusíme ešte asi 5 minút. Do hrnca z mäsom pridáme uvarené fazuľa, dusenú zeleninu a prevarte asi 5 minút. Pridáme rozdrvený bobkový list, cesnak a slaninu. Boršč varíme ďalších 5 minút. Hotový boršč od babičky posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať. K boršč miesto chleba podávame pampuški s cesnakom. A do boršč vhodíme ešte 2 štvrťky jablka.

Komentáre k receptu Boršč od babičky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty