Boršč od babičky
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 36559x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 guličky | celý čierne korenie |
1 ks | bobkový list |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
1 lyžica | ocot |
1 svazeček | petržlenová vňať |
15 g | droždie |
0,5 ks | jablko |
2 strúčiky | cesnak |
75 dkg | bravčová krkovička |
10 dkg | slanina |
30 dkg | Mrkva |
1 lyžica | soľ |
1 gulička | celé nové korenie |
50 dkg | hladká múka |
25 dkg | fazuľa |
10 dkg | cibula |
50 dkg | červená repa |
50 dkg | kapusta |
3 l | voda |
5 dkg | olej |
Postup prípravy receptu
Fazuľa si vopred namočíme na 8 hodín. Potom ich vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a uvaríme domäkka. Do druhého hrnca dáme variť krkovičiek s kosťou. Zeleninu očistíme. Cibuľu nasekáme najemno, jednu mrkvu nastrúhame, zvyšné nakrájame na rezance, repu tiež nakrájame na rezance a zemiaky na kocky. K mäsu pridáme trochu cibule a mrkvy. Pridáme po zrnku korenia, nového korenia a soľ. Varíme, kým mäso nezmäkne. Pridáme zemiaky a varíme asi ešte 20 minút. Zvyšnú cibuľu, mrkvu a repu podusíme na panvici domäkka. Pridáme soľ, ocot, kapusta, pretlak a dusíme ešte asi 5 minút. Do hrnca z mäsom pridáme uvarené fazuľa, dusenú zeleninu a prevarte asi 5 minút. Pridáme rozdrvený bobkový list, cesnak a slaninu. Boršč varíme ďalších 5 minút. Hotový boršč od babičky posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať. K boršč miesto chleba podávame pampuški s cesnakom. A do boršč vhodíme ešte 2 štvrťky jablka.