Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Boršč á la Tatiana

  • polievky
  • ruská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 138725x
Boršč á la Tatiana

Recept od mojej švagrinej pochádza z Ukrajiny. Vegetariánska varianta používa zeleninový bujón, milovníci mäsa namiesto neho môžu použiť ľubovoľný druh mäsa.

vytlačiť recept Boršč á la Tatiana
recept Boršč á la Tatiana sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 hlávky červenej kapusty
1 lyžica maslo (sadlo)
1 ks cibula
3 ks mrkva (väčšie)
1 kocka bujón
2 ks červená repa vcelku
1 kelímok kyslá smotana
1 konzerva paradajkový pretlak
1 svazeček petržlen
3-4 lístkov bobkový list
2 ks zemiaky (väčšie)

podľa chuti:

1 lyžica ocot
mletá sladká paprika
vegeta
soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

instantná zápražka

Postup prípravy receptu

Najprv si ošúpeme zemiaky, mrkvu a repu. Zemiaky a kapustu nakrájame na smenší kúsky a dáme variť spolu so soľou, bujóny, korením a bobkovým listom, prípadne pridáme predvarené mäso. Medzitým si mrkvu a repu nastrúhame na hrubom strúhadle a polovicu nastrúhanej zeleniny prihodíme k vařícímu sa boršč a zaliať vodu, aby bola zelenina úplne ponorená. Druhú polovicu zeleniny budeme restovat. Na panvici necháme rozpustiť maslo a zľahka na ňom osmažíme cibuľku a zaprášime ju trochou papriky. Pridáme nastrúhanú mrkvu s repou a krátko restujeme. Potom do zmesi zamiešame pretlak, prikryjeme panvicu pokrievkou a dusíme asi 10 minút. Restovanou zeleninu pridáme do boršč, keď už je takmer uvarený. Ku koncu prípravy z polievky vyberieme bobkové listy, zamiešame do nej nasekanú petržlenovú vňať a ocot. Dochutíme vegetu. Ak je potreba, zahustíme polievku instantná zápražkou alebo ju naopak rozriedime vodou. Hotový boršč necháme asi 20 minút odstáť a až potom podávame. Na tanieri ho navrch ozdobíme kopčekom smotany.

Komentáre k receptu Boršč á la Tatiana (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty