Bolonská omáčka
- omáčky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 188188x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | drvený korenie |
3 poháre | Bolonská omáčka (paradajkový pretlak) |
1/2 hrste | sušené oregano |
3 lyžice | olivový olej |
500 g | mleté hovädzie mäso |
soľ | |
1 lyžica | sójová omáčka |
5 - 8 lístkov | čerstvá bazalka |
5 strúčikov | cesnak |
2 ks | cibuľa (väčšia) |
4 lyžičky | vegeta |
1/2 hrste | sušená bazalka |
Postup prípravy receptu
Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvú bazalku umyjeme a nasekáme. Rozohrejeme väčšiu a vyššiu panvu. Pridáme olivový olej a po chvíli aj cibuľu. Necháme ju zosklovatieť a pridáme mleté mäso. To poriadne restujeme. Počas restovanie pridáme čerstvo drvený alebo mletý korenie a mäso veľmi ľahko osolíme, pretože ho inak osoľte vegeta. Oheň ztlumíme na najnižšiu teplotu, pridáme paradajkovú alebo Bolonská zmes a premiešame. Tiež vmiešame cesnak, vegetu a sójovú omáčku. Keď začne omáčka bublať, odstavíme ju z ohňa a pridáme čerstvú i sušenú bazalku, oregano a dôkladne zamiešame. Omáčku podávame s cestovinami. Najlepšie sú špagety alebo lasagne. Pred podávaním odporúčam cestoviny s omáčkou posypať parmezánom alebo Grand Moravia.
Komentáre k receptu Bolonská omáčka (2 komentáre)
-
Dasa
26.March 2016 09:36
Chceme sa prihlásiť na varani.sk
-
Milan Magula
25.September 2013 00:59
Kto v dnešnej dobe boja proti vareniu z konzervy ma odvahu zavesiť recept na net a odporúčať použitie konzervy a vegety? V polovici receptu som mal pocit ze ho písal maďar-samouk.