Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bolonská omáčka

  • omáčky
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 182590x
Bolonská omáčka

Skvelá rýchla omáčka k cestovinám.

vytlačiť recept Bolonská omáčka
recept Bolonská omáčka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 8x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice drvený korenie
3 poháre Bolonská omáčka (paradajkový pretlak)
1/2 hrste sušené oregano
3 lyžice olivový olej
500 g mleté hovädzie mäso
soľ
1 lyžica sójová omáčka
5 - 8 lístkov čerstvá bazalka
5 strúčikov cesnak
2 ks cibuľa (väčšia)
4 lyžičky vegeta
1/2 hrste sušená bazalka

Postup prípravy receptu

Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvú bazalku umyjeme a nasekáme. Rozohrejeme väčšiu a vyššiu panvu. Pridáme olivový olej a po chvíli aj cibuľu. Necháme ju zosklovatieť a pridáme mleté mäso. To poriadne restujeme. Počas restovanie pridáme čerstvo drvený alebo mletý korenie a mäso veľmi ľahko osolíme, pretože ho inak osoľte vegeta. Oheň ztlumíme na najnižšiu teplotu, pridáme paradajkovú alebo Bolonská zmes a premiešame. Tiež vmiešame cesnak, vegetu a sójovú omáčku. Keď začne omáčka bublať, odstavíme ju z ohňa a pridáme čerstvú i sušenú bazalku, oregano a dôkladne zamiešame. Omáčku podávame s cestovinami. Najlepšie sú špagety alebo lasagne. Pred podávaním odporúčam cestoviny s omáčkou posypať parmezánom alebo Grand Moravia.

Komentáre k receptu Bolonská omáčka (2 komentáre)

  • Dasa 26.March 2016 09:36

    Chceme sa prihlásiť na varani.sk

  • Milan Magula 25.September 2013 00:59

    Kto v dnešnej dobe boja proti vareniu z konzervy ma odvahu zavesiť recept na net a odporúčať použitie konzervy a vegety? V polovici receptu som mal pocit ze ho písal maďar-samouk.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt