Bocadillo
- chuťovky
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 62890x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
biele pečivo (bagetku, žemľa) | |
plátkový šunka | |
plátkový syr | |
na potření: | |
paradajka |
Postup prípravy receptu
Bagetky pozdĺžne rozkrojíme. Pripravíme si syr, ktorý máme radi a aspoň na 20 minút pred prípravou ho vytiahneme z chladničky. Syr tak získa svoju typickú chuť a vôňu. Paradajka dôkladne umyjeme, rozkrojíme a vždy jednu polku rajčiaka akoby do rozkrojené polovičky pečiva votrieme. Takto postupujeme s každou polkou paradajky a každú polkou bagety. Ničím iným nepotíráme. Bageta nasaje príjemnú chuť paradajok. Priložíme 1 - 2 plátkov syra, šunky, priklopíme a máme hotovo. Bocadillo môžeme pripraviť iz väčších bagiet, ktoré nakrájame na menšie časti a podávame ako chuťovku, desiatu, apod