Blesková kôprovka
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 138803x
Nie je nad rýchla a jednoduchá jedla. Túto omáčku máte na stole za štvrť hodiny. Môžeme do nej ohriať zvyšky hovädzieho mäsa a jedlo je hotové.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | kefír |
250 ml | voda |
2 lyžice | hladká múka |
1 svazeček | kôpor |
1 kelímok | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
cukor | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kôpor umyjeme, vytriasača a jemne usekáme. Vložíme ho do vriacej vody a asi 2 minúty povaríme. Kefír zmiešame so smotanou a rozšľaháme v ňom hladkú múku. Všetko vlejeme do vody s kôprom a múku rozvaríme. Podľa chuti osladíme a osolíme, kyselit už nie je potreba. Bleskovou koprovku môžeme podávať s knedle, zemiakmi, zvyšky hovädzieho mäsa. Do hotovej omáčky rozpolíme vajcia uvarené natvrdo.