Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Blesková kôprovka

  • omáčky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 137678x
Blesková kôprovka

Nie je nad rýchla a jednoduchá jedla. Túto omáčku máte na stole za štvrť hodiny. Môžeme do nej ohriať zvyšky hovädzieho mäsa a jedlo je hotové.

vytlačiť recept Blesková kôprovka
recept Blesková kôprovka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok kefír
250 ml voda
2 lyžice hladká múka
1 svazeček kôpor
1 kelímok kyslá smotana

podľa chuti:

cukor
soľ

Postup prípravy receptu

Kôpor umyjeme, vytriasača a jemne usekáme. Vložíme ho do vriacej vody a asi 2 minúty povaríme. Kefír zmiešame so smotanou a rozšľaháme v ňom hladkú múku. Všetko vlejeme do vody s kôprom a múku rozvaríme. Podľa chuti osladíme a osolíme, kyselit už nie je potreba. Bleskovou koprovku môžeme podávať s knedle, zemiakmi, zvyšky hovädzieho mäsa. Do hotovej omáčky rozpolíme vajcia uvarené natvrdo.

Komentáre k receptu Blesková kôprovka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty