Blesková čerešňová bublanina
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 131266x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 ks | vajcia |
300 g | cukor krupica |
300 g | polohrubá múka |
100 ml | olej |
1 lyžička | prášok do pečiva |
podľa chuti: | |
500 - 750 g | čerešne |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie | |
múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľaháme sneh, postupne zašleháváme cukor a žĺtky. Pridáme múku s kypriacim práškom, olej a už len opatrne premiešame. Cesto na čerešňovou bublaninu rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladáme čerešňami. Bublaninu pečieme na 180 ° C asi 20 minút. Upečenú bleskovou čerešňovou bublaninu necháme trochu vychladnúť, nakrájame a môžeme servírovať. Najlepšie je ale studená.