Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Blesková čerešňová bublanina

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131266x
Blesková čerešňová bublanina

Rýchly a ľahký múčnik. Recept na bublaninu zo sezónneho ovocia.

vytlačiť recept Blesková čerešňová bublanina
recept Blesková čerešňová bublanina sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

6 ks vajcia
300 g cukor krupica
300 g polohrubá múka
100 ml olej
1 lyžička prášok do pečiva

podľa chuti:

500 - 750 g čerešne

podľa potreby:

olej na vymastenie
múka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľaháme sneh, postupne zašleháváme cukor a žĺtky. Pridáme múku s kypriacim práškom, olej a už len opatrne premiešame. Cesto na čerešňovou bublaninu rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladáme čerešňami. Bublaninu pečieme na 180 ° C asi 20 minút. Upečenú bleskovou čerešňovou bublaninu necháme trochu vychladnúť, nakrájame a môžeme servírovať. Najlepšie je ale studená.

Komentáre k receptu Blesková čerešňová bublanina (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty