Biskupský chlebíček z bielkov
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 68682x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
orechy | |
hrozienka | |
15 dkg | polohrubá múka |
kandizované ovocie | |
15 dkg | cukor múčka |
18 dkg | bielok |
mandle | |
1 ks | citrón |
1 ks | vanilkový cukor |
6 dkg | vlažnej maslo |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Formu na srnčí chrbát alebo na chlebíček vymastíme a vysypeme. Orieškov, mandlí a hrozienok dáme celkom asi 10 - 15 dkg. Citrón dôkladne umyjeme a ostrouháme z neho kôru. Bielka, pohár od horčice, s cukrom vyšľaháme do tuha. Potom zľahka vmiešame ostatné prísady, nalejeme do pripravenej formy a mierne pečieme. Keď cesto zružovie znížime teplotu a ešte asi 15 minút dosušíme. Či je biskupský chlebíček z bielkov hotový, skúsime špajlí. Biskupský chlebíček z bielkov opatrne vyklopíme a buď len pocukrujeme alebo polejeme čokoládou.
Komentáre k receptu Biskupský chlebíček z bielkov (1 komentár)
-
ivica
21.December 2014 20:50
prečo sú vajcia na váhu--,?