Bio špagety s hovädzím steakom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 34915x
Sýty pokrm, ktorý vznikol kombináciou zdravých bio špagiet z celozrnnej múky a kvalitného hovädzieho mäsa.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | hovädzí steak |
1/2 balíčku | bio špagety |
1 pohár | sladkokyslá omáčka so zeleninou |
4 plátky | madeland |
podľa chuti: | |
hrubozrnná soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Do hrnca nalejeme vodu, ktorú osolíme, pridáme lyžicu oleja, aby sa cestoviny neslepily. V takto pripravenej vode uvaríme hrsť špagiet pre dve osoby. Bio špagety z celozrnnej múky varíme tak dlho, ako je uvedené na obale. Steak zo zadného hovädzieho mäsa naklepeme, okoreníme, osolíme hrubozrnnou soľou a ďalej dochutíme podľa chuti. Hovädzí steak sprudka opečieme na panvici z oboch strán. Do mäsa nepícháme. To, či je mäso prepečené, zistíme jeho tuhosťou pri stlačení. Na tanier naservírujú hotové mäso a vedľa neho točivým spôsobom navrstvíme špagety. Steak aj celozrnné bio špagety ešte môžeme preložiť plátky madelandu, ktoré zalejeme horúcou sladkokyslou zeleninovú omáčkou. Bio špagety s hovädzím steak podávame s čerstvou zeleninou a červeným vínom.