Bifteky z mletého mäsa
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 27365x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | škrobová bozkáva |
650 g | zadné hovädzie mäso |
2 ks | vajcia |
200 ml | kyslá smotana |
1 lyžica | vegeta |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Chudé hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré jemne pomelieme. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Vo väčšej mise premiešame pomletej mäso s vajcami, syrom, kyslou smotanou a škrobovú múčkou v hladkú hmotu. Ochutíme vegetu a len opatrne osolíme a okoreníme. Misu zakryjeme fóliou a necháme v chlade rozležet asi 1 / 2 hodiny. Mokrými rukami tvoríme z hmoty biftečky, ktoré zvoľna smažíme na oleji do ružova. Hotové necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Mleté bifteky sa syrom môžeme podávať podľa chuti s varenými zemiakmi, hranolky alebo sa zeleninovými šalátmi. Vhodným príkrmom je kečup alebo rôzne dipy. Chutia však aj studenej v obložené bagetě.