Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bifteky z mletého mäsa

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27365x
Bifteky z mletého mäsa

Jemné biftečky z chudého mletého hovädzieho mäsa so syrom.

vytlačiť recept Bifteky z mletého mäsa
recept Bifteky z mletého mäsa sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice škrobová bozkáva
650 g zadné hovädzie mäso
2 ks vajcia
200 ml kyslá smotana
1 lyžica vegeta

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Chudé hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré jemne pomelieme. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Vo väčšej mise premiešame pomletej mäso s vajcami, syrom, kyslou smotanou a škrobovú múčkou v hladkú hmotu. Ochutíme vegetu a len opatrne osolíme a okoreníme. Misu zakryjeme fóliou a necháme v chlade rozležet asi 1 / 2 hodiny. Mokrými rukami tvoríme z hmoty biftečky, ktoré zvoľna smažíme na oleji do ružova. Hotové necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Mleté bifteky sa syrom môžeme podávať podľa chuti s varenými zemiakmi, hranolky alebo sa zeleninovými šalátmi. Vhodným príkrmom je kečup alebo rôzne dipy. Chutia však aj studenej v obložené bagetě.

Komentáre k receptu Bifteky z mletého mäsa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty