Bifteky na víne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 126921x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
70 g | šampiňóny |
4 ks | biftek |
2 lyžice | maslo |
70 g | špargľa |
70 g | brokolica |
1 ks | cibula |
60 g | olej |
3 lyžice | víno |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Bifteky ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme az oboch strán opečieme na rozpálenom oleji. Čas opekania jednej strany je približne 7 minút. Keď mäso dopekáme, pridáme kolieska cibule. Bifteky vyberieme a uchováme v teple. Na druhej panvici podusíme na masle šampiňóny, brokolicu a špargľu. Potom je pridáme do vydušené štavy s cibuľkou a zalejeme vínom. Pri servírovaní prelejeme bifteky šťavu s hubami. Ako príloha je vhodná ryža alebo zemiaky.