Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bifteky na víne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 126921x
Bifteky na víne

Klasický mäsitý pokrm zjemnený bielym vínom a ochutený šampiňóny.

vytlačiť recept Bifteky na víne
recept Bifteky na víne sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

70 g šampiňóny
4 ks biftek
2 lyžice maslo
70 g špargľa
70 g brokolica
1 ks cibula
60 g olej
3 lyžice víno

podľa chuti:

soľ
mleté biele korenie

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Bifteky ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme az oboch strán opečieme na rozpálenom oleji. Čas opekania jednej strany je približne 7 minút. Keď mäso dopekáme, pridáme kolieska cibule. Bifteky vyberieme a uchováme v teple. Na druhej panvici podusíme na masle šampiňóny, brokolicu a špargľu. Potom je pridáme do vydušené štavy s cibuľkou a zalejeme vínom. Pri servírovaní prelejeme bifteky šťavu s hubami. Ako príloha je vhodná ryža alebo zemiaky.

Komentáre k receptu Bifteky na víne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty