Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bielkový piškótovník

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 10884x
Bielkový piškótovník

Jednoduchý a rýchly piškótu, ktorý môžeme podávať v dvoch variantoch.

vytlačiť recept Bielkový piškótovník
recept Bielkový piškótovník
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g cukor krupica
80 g polohrubá múka
50 ml olej
4 ks bielok

na ozdobu:

jahodová poleva
cukor múčka

na potření:

marmeláda

podľa potreby:

hrubá múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Vychladené bielka vymiešame s polovicou cukru do pevného snehu. Potom opatrne vmiešame zvyšný cukor a po lyžiciach pridávame striedavo olej a múku. Cesto rozotrieme v tenkej vrstve na vymastený a vysypaný plech, vložíme do mierne vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút na 150 - 175 ° C. Doba pečenia záleží na výške cesta. Hotový bielkový piškótu môžeme ešte vlažný nakrájať na tyčinky a podávať ku káve ako sušienky (suchárky). Druhá možnosť je korpus prepoliť, jednu vychladnutú polovicu potrieť džemom (jahodovou), priklopiť druhou polovicou, posypať práškovým cukrom, postriekať polevou a už len bielkový piškótu nakrájať na kocky.

Komentáre k receptu Bielkový piškótovník (1 komentár)

  • Vaše méno....Sylvia1972 27.October 2013 12:59

    ..je to velmi dobry zakusok ...

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty