Bielkový piškótovník
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 12979x
Jednoduchý a rýchly piškótu, ktorý môžeme podávať v dvoch variantoch.
(Recept sa páči celkom 1x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
80 g | polohrubá múka |
50 ml | olej |
4 ks | bielok |
100 g | cukor krupica |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
jahodová poleva | |
na potření: | |
marmeláda | |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Vychladené bielka vymiešame s polovicou cukru do pevného snehu. Potom opatrne vmiešame zvyšný cukor a po lyžiciach pridávame striedavo olej a múku. Cesto rozotrieme v tenkej vrstve na vymastený a vysypaný plech, vložíme do mierne vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút na 150 - 175 ° C. Doba pečenia záleží na výške cesta. Hotový bielkový piškótu môžeme ešte vlažný nakrájať na tyčinky a podávať ku káve ako sušienky (suchárky). Druhá možnosť je korpus prepoliť, jednu vychladnutú polovicu potrieť džemom (jahodovou), priklopiť druhou polovicou, posypať práškovým cukrom, postriekať polevou a už len bielkový piškótu nakrájať na kocky.
Komentáre k receptu Bielkový piškótovník (1 komentár)
-
Vaše méno....Sylvia1972
27.October 2013 12:59
..je to velmi dobry zakusok ...