Bielkový chlebíček s hrozienkami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 29653x
Čo s bielky, keď nechceme pusinky? Vyskúšajte tento bielkový chlebíček.
Recept na 8 porcií.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
marmeláda | |
cesto: | |
2 lyžice | hrozienka |
180 g | cukor múčka |
100 g | mleté lieskové orechy |
7 ks | bielok |
140 g | hladká múka |
40 g | maslo |
2 lyžice | kandizované ovocie |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Dve formy na srnčí chrbát alebo formu na biskupský chlebíček vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Z bielkov ušľaháme sneh, po častiach pridáme cukor a šľaháme, až je sneh veľa tuhý. Vareškou do neho ľahko vmiešame rozohriatej maslo, potom namletej oriešky, múku, sparené hrozienka a kandizované ovocie. Cesto rozdelíme do pripravených foriem a pečieme asi na 180 ° C. Bielkový chlebíček necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme bielkový chlebíček marmeládou a prelejeme čokoládovou polevou. Môžeme ozdobiť farebným sypaním. Bielkový chlebíček nakrájame a môžeme podávať.