Biele fazuľky na česko-mexický spôsob
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 11728x
Strukoviny sú veľmi hodnotným zdrojom rastlinných bielkovín. Tento nenáročný, zdravý, lacný a celkom rýchly recept sa určite osvedčí aj vo vašej kuchyni!
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 - 6 lyžíc | sladký kečup |
1 ks | hermelín |
300 g | bielej fazule |
mletá sladká paprika | |
soľ | |
5 - 6 lyžíc | ostrá horčica |
chilli korenie | |
1 balíček | mrazená zelenina |
olej |
Postup prípravy receptu
Biele fazuľa premyje, na niekoľko hodín alebo cez noc namočíme do studenej vody. Potom je so soľou, paprikou a chilli korením privedieme k varu. Pokiaľ možno v novej vode - odporúčanie proti neskoršiemu nadúvaniu. Na panvici rozohrejeme olej, do ktorého pridáme mrazenú zeleninu a dusíme. V miske si rozmiešame horčicu s kečupom. Fazuľa po zmäknutí pridáme do panvice so zeleninou, pridáme na kocky nakrájaný hermelín a zalejeme zmesou kečupu a horčice. Ešte asi 10 - 15 minút necháme zmes prehriať. Biely fazuľky na česko-mexický spôsob podávame s chlebom, pečivom alebo zemiaky.