Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Biela polievka s kuracím mäsom

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3789x
Biela polievka s kuracím mäsom

Netradičné recept na jemnú polievku s kuracím mäsom, zemiakmi a šampiňóny.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Biela polievka s kuracím mäsom
recept Biela polievka s kuracím mäsom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

60 g nakladané huby (rezy)
500 ml hydinový vývar
165 ml kokosové mlieko
300 g kuracie prsia
2 ks varené nové zemiaky
1 ks jarná cibuľka

podľa chuti:

mleté čierne korenie
čerstvý kôpor
1 lyžička citrónová šťava
soľ

podľa potreby:

maslo

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na kúsky. Kôpor jemne usekáme. Šampiňóny necháme odkvapkať. Zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme. Na masle opečieme kúsky kurčaťa ružova. Vmiešame nakrájanú jarnú cibuľku a odkvapkané šampiňóny. Zmes krátko orestujeme, pokvapkáme citrónovou šťavou a zalejeme horúcim vývarom. Povaríme 5 minút a vlejeme kokosové mlieko. Polievku necháme len niekoľkokrát prebublať, potom pridáme zemiaky a jemne usekaný kôpor. Ďalej už nevaríme. Jemná biela polievka s kuracím mäsom, hubami, zemiakmi a kokosovým mliekom, ochutená kôprom, najlepšie chutí s toastovým chlebom. Kôpor môžeme nahradiť aj inými bylinkami, najlepšie pažítkou.

Komentáre k receptu Biela polievka s kuracím mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty