Biela polievka s kapustou
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 50826x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | Rasco |
1 ks | údenina |
1 kelímok | sladká smotana |
1 ks | cibula |
1 hlávka | kel |
1 kocka | masox |
3 ks | zemiaky |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme a nakrájame. V hrnci speníme cibuľu. Na nej krátko podusíme nakrájanú kapustu spolu s nakrájaným párkom alebo klobásky. Nemusí však byť žiadna údenina. Potom kel zalejeme horúcou vodu, pridáme kocku masoxu, pár na kocky nakrájaných zemiakov, trochu rasce a dáme variť. Až kel zmäkne, prilejeme sladkú smotanu alebo smotanu na šľahanie a pridáme trochu zápražku. Používam už hotovú zápražku. Bielu polievku necháme chvíľu povariť a je hotovo. Podľa chuti polievku osolíme, kto má rád, môže aj trochu korenia. Bielu polievku s kapustou si dávame aj na Vianoce, nikto totiž u nás neje kapra.