Biela polievka s kalerábom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 25847x
Jarná zeleninová polievka z kaleráb, paprika, mlieka a žĺtku výborne chutí s vareným zemiakom.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | žltá paprika |
1 ks | žĺtok |
2 ks | kaleráb |
6 dl | zeleninový vývar |
3 lyžice | maslo |
3 dl | mlieko |
2 lyžice | hladká múka |
podľa chuti: | |
soľ | |
čerstvo pomleté korenie | |
jarná cibuľka |
Postup prípravy receptu
Kaleráby olúpeme a nakrájame na hranolky. Papriku umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na kocky. Vňať jarnej cibuľky umyjeme a usekáme. V mlieku rozmiešame čerstvý žĺtok. Na masle orestujeme nakrájané kaleráby. Pridáme múku a za stáleho miešania ešte asi 2 minúty pražíme. Potom všetko zalejeme vývarom, vsypeme papriku a zvoľna varíme, kým kaleráby nebudú mäkké. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Hladkú krémovú zmes zalejeme mliekom sa žĺtkom. Bielu polievku s kaleráb necháme prejsť varom a ihneď odstavíme. Bielu polievku s kaleráb rozdelíme na taniere, husto zasypeme cibuľovou vňaťou a podávame. Ako vložku môžeme do polievky pridať varený nakrájaný zemiakov. Biela polievka s kaleráb je najlepšie teplá.