Biela omáčka
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 27666x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
omáčka: | |
1 ks | kurča |
1 kocka | slepačia bujón |
1 kelímok | smotana |
250 g | šampiňóny |
1 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Kurča podusíme a mäso oberte. Cibuľu a šampiňóny očistíme. Cibuľu nasekáme najemno, šampiňóny na plátky. V kastrůlku rozohrejeme olej, vysypeme cibuľu a speníme ju. Pridáme šampiňóny, kuracie mäso asi 3 minúty restujeme. Potom zmes zalejeme vývarom a privedieme k varu. Pridáme smotanu, zahustíme svetlou zápražkou a už len krátko povaríme. Bielu omáčku podávame s knedľou alebo cestovinami.