Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Biela hlávková kapusta dusená

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 88299x
Biela hlávková kapusta dusená

Prírodnej bielej kapusty dusené je vhodnou prílohou k mäsám, alebo ako samostatný pokrm so zemiakmi alebo knedľou, vhodný pre vegetariánov.

vytlačiť recept Biela hlávková kapusta dusená
recept Biela hlávková kapusta dusená
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 štipka soľ
2 dkg cukor
5 dkg cibula
1 štipka rasca mletý
1 kg hlávková kapusta biele
50 ml ocot
2 dkg hladká múka
10 dkg sadlo
2 dl voda alebo vývar

Postup prípravy receptu

Hlávku kapusty zbavíme horných listov a rozštvrtíme. Košťál vykrojíme a kapustu nakrájame na jemné rezančeky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Nakrájané kapusta podlejeme vodou alebo vývarom a bez pokrievky za občasného miešania dusíme do polomäkké. V inom rajnice na masti ľahko osmažíme cibuľu, pridáme podusené kapusta, rasca, soľ, zaprášime múkou a dodusíme. Nakoniec kapusta ochutíme cukrom a octom. Podávame ako prílohu k pečeným mäsám.

Komentáre k receptu Biela hlávková kapusta dusená (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty