Biela hlávková kapusta dusená
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 88299x
Prírodnej bielej kapusty dusené je vhodnou prílohou k mäsám, alebo ako samostatný pokrm so zemiakmi alebo knedľou, vhodný pre vegetariánov.
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | soľ |
2 dkg | cukor |
5 dkg | cibula |
1 štipka | rasca mletý |
1 kg | hlávková kapusta biele |
50 ml | ocot |
2 dkg | hladká múka |
10 dkg | sadlo |
2 dl | voda alebo vývar |
Postup prípravy receptu
Hlávku kapusty zbavíme horných listov a rozštvrtíme. Košťál vykrojíme a kapustu nakrájame na jemné rezančeky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Nakrájané kapusta podlejeme vodou alebo vývarom a bez pokrievky za občasného miešania dusíme do polomäkké. V inom rajnice na masti ľahko osmažíme cibuľu, pridáme podusené kapusta, rasca, soľ, zaprášime múkou a dodusíme. Nakoniec kapusta ochutíme cukrom a octom. Podávame ako prílohu k pečeným mäsám.