Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bezlepkové langoše

  • prílohy
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 32616x
Bezlepkové langoše

Máte chuť na langoše, ale čo na to bezlepková diéta? Nič. Dajte si svoje od pravých na nerozoznanie.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Bezlepkové langoše
recept Bezlepkové langoše sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks vajcia

cesto:

250 ml voda
1 lyžička cukor kryštál
30 g droždie
500 g bezlepková múka
1 štipka soľ

Postup prípravy receptu

Rozděláme si v hrnčeku 250 ml vlažnej vody s 30 g droždia a kávovú lyžičkou cukru kryštálu. Necháme vzísť kvások. Medzitým si preosejeme 500 g bezlepkovej múky Mahler a alebo priamo zmesi na chleba. Pridáme vajcia, soľ a vlejeme kvások. Prepracujeme v cesto. Bezlepkové cesto necháme kysnúť asi 30 minút. Po pol hodine vysypeme cesto na doske dosku. Cesto zrážame, rozvaľkáme v placku a opäť necháme kysnúť asi 20 minút. Potom rádelkem vyrezávajú kolieska a priemere 10 - 13cm. Vyrezanej koliesko po okrajoch vo vzduchu prstami jemne nataháme, vložíme do rozpáleného oleja a smažíme Bezlepkové langoše môžeme jesť na sladko - posypané cukrom múčkou s mletou škoricou alebo klasicky. Záleží na chuti.

Komentáre k receptu Bezlepkové langoše (1 komentár)

  • Henrieta 16.June 2017 22:07

    Cesto je husté, nevykysne, langoše sú tenké a tvrdé, zrejme zlý pomer tekutín a múky, neodporúčam!

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty