Bezlepkové langoše
- prílohy
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 32616x
Máte chuť na langoše, ale čo na to bezlepková diéta? Nič. Dajte si svoje od pravých na nerozoznanie.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
cesto: | |
250 ml | voda |
1 lyžička | cukor kryštál |
30 g | droždie |
500 g | bezlepková múka |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Rozděláme si v hrnčeku 250 ml vlažnej vody s 30 g droždia a kávovú lyžičkou cukru kryštálu. Necháme vzísť kvások. Medzitým si preosejeme 500 g bezlepkovej múky Mahler a alebo priamo zmesi na chleba. Pridáme vajcia, soľ a vlejeme kvások. Prepracujeme v cesto. Bezlepkové cesto necháme kysnúť asi 30 minút. Po pol hodine vysypeme cesto na doske dosku. Cesto zrážame, rozvaľkáme v placku a opäť necháme kysnúť asi 20 minút. Potom rádelkem vyrezávajú kolieska a priemere 10 - 13cm. Vyrezanej koliesko po okrajoch vo vzduchu prstami jemne nataháme, vložíme do rozpáleného oleja a smažíme Bezlepkové langoše môžeme jesť na sladko - posypané cukrom múčkou s mletou škoricou alebo klasicky. Záleží na chuti.
Komentáre k receptu Bezlepkové langoše (1 komentár)
-
Henrieta
16.June 2017 22:07
Cesto je husté, nevykysne, langoše sú tenké a tvrdé, zrejme zlý pomer tekutín a múky, neodporúčam!