Bezlepkové kuracie valčeky s bylinkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 8187x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | horcica |
250 g | varené kuracie mäso |
2 ks | vajcia |
1 ks | cibula |
mleté čierne korenie | |
180 g | biele pečivo |
4 lyžice | mlieko |
1 - 2 štipiek | zmes sušených byliniek |
na obalenie: | |
kukuričná strúhanka | |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Biele pečivo, treba Schär - Pán Carré, rozdrobíme, varené kuracie mäso pomelieme alebo rozmixujeme a spoločne dáme do veľkej misy. Pridáme nasekaný pór alebo cibuľu, sušené bylinky, horčicu, osolíme a okoreníme. Suroviny dôkladne premiešame. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Zmes spojíme 2 žĺtky, 1 bielkom a 4 lyžicami mlieka. Hmotu dobre premiešame a tvarujeme z nej silnejší alebo slabší valčeky. Zvyšné bielok ušľaháme do peny. Valčeky masovej zmesi obalíme najprv v bielku, potom v strúhanke. Na panvici rozohrejeme olej a Bezlepkové kuracie valčeky s bylinkami v ňom opekáme po všetkých stranách dozlata. Bezlepkové kuracie valčeky s bylinkami podávame s varenými zemiakmi a plátky paradajok. Ak nedržíte bezlepkovú diétu, tak môžete použiť normálne strúhanku a biele pečivo.