Betyárová zbojnícka hrachovka
- polievky
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 64328x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 dkg | slanina |
1 lyžica | hladká múka |
1 ks | červená cibuľa |
2 ks | debrecínsk8 klobása |
soľ | |
1 ks | petržlen is vňaťou |
korenie | |
2 ks | biela repa, alebo zeler |
1 ks | paradajka väčšie |
2 dl | šľahačka |
1 ks | paprika biela |
2 lyžičky | červená paprika |
50 dkg | zelený hrášok is struky |
Postup prípravy receptu
Paradajky ponoríme na chvíľku do horúcej vody a tým si uľahčíme ich očistenie. Odstránime semená. Všetku zeleninu nakrájame podľa vlastného uváženia, doporučuji veľkosť 1,5 x 1,5 cm. Slaninu pečieme do chvíle, než pustí tuk. Potom ju vyberieme a do tuku pridáme nakrájanú cibuľu a krátko restujeme. Pridáme nakrájanú zeleninu, mierne podlejeme a krátko podusíme pod pokrievkou. Prilejeme cca 1 liter vody. Okoreníme. Šľahačku s múkou a paprikou vymiešame do hladka, as lyžicu vývaru (masoxu) ju zjemníme. Zvlášť polo uvarený hrášok scedíme a pridáme do polievky spolu s vopred pripravenou zmesou šľahačky, múky a papriky. Privedieme polievku do varu. Na záver pridáme klobásky alebo párky. Varíme ešte chvíľu do zahustenie polievky. Polievku na tanieri ozdobíme veľkými lístky petržlenu. Ako príloha sa podáva biely chlieb.