Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Betyárová zbojnícka hrachovka

  • polievky
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63452x
Betyárová zbojnícka hrachovka

Hrachová polievka s Debrecíne klobásky alebo párkom.

vytlačiť recept Betyárová zbojnícka hrachovka
recept Betyárová zbojnícka hrachovka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks debrecínsk8 klobása
soľ
1 ks petržlen is vňaťou
korenie
2 ks biela repa, alebo zeler
1 ks paradajka väčšie
2 dl šľahačka
1 ks paprika biela
2 lyžičky červená paprika
50 dkg zelený hrášok is struky
10 dkg slanina
1 lyžica hladká múka
1 ks červená cibuľa

Postup prípravy receptu

Paradajky ponoríme na chvíľku do horúcej vody a tým si uľahčíme ich očistenie. Odstránime semená. Všetku zeleninu nakrájame podľa vlastného uváženia, doporučuji veľkosť 1,5 x 1,5 cm. Slaninu pečieme do chvíle, než pustí tuk. Potom ju vyberieme a do tuku pridáme nakrájanú cibuľu a krátko restujeme. Pridáme nakrájanú zeleninu, mierne podlejeme a krátko podusíme pod pokrievkou. Prilejeme cca 1 liter vody. Okoreníme. Šľahačku s múkou a paprikou vymiešame do hladka, as lyžicu vývaru (masoxu) ju zjemníme. Zvlášť polo uvarený hrášok scedíme a pridáme do polievky spolu s vopred pripravenou zmesou šľahačky, múky a papriky. Privedieme polievku do varu. Na záver pridáme klobásky alebo párky. Varíme ešte chvíľu do zahustenie polievky. Polievku na tanieri ozdobíme veľkými lístky petržlenu. Ako príloha sa podáva biely chlieb.

Komentáre k receptu Betyárová zbojnícka hrachovka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty