Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bellini

  • polievky
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143765x
Bellini

Jemná kurací vývar s koreňovou zeleninou, do ktorého zavárame malé halušky z celozrnnej krupice.

vytlačiť recept Bellini
recept Bellini sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g krupice celozrnná
1/2 ks kurča
  soľ
1 ks cibula
1 ks vajcia
  kvet muškátový
100 g zelenina koreňová
  petržlen
20 g olej

Postup prípravy receptu

Z kurčaťa a zeleniny uvaríme vývar, precedíme, mäso a zeleninu nakrájame na rezance alebo kocky a dáme na teplé miesto. Do vývaru zavaríme krupicové halušky, ktoré pripravíme nasledovne: Do 1 / 16 l osolenej vriacej vody pridáme olej a za stáleho miešania prisypávame krupicu. Varíme tak dlho, až sa utvorí tuhé cesto, ktoré sa nepřichytává na steny a varešku. Do vychladnutého cesta vmiešame vajcia a muškátový kvet. Lyžičkou vykrajujeme halušky, vo vývare varíme 3 min. Nakoniec vložíme mäso, zeleninu, zdobíme petržlenom a prehrejeme.

Komentáre k receptu Bellini (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty