Bellini
- polievky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 143765x
Jemná kurací vývar s koreňovou zeleninou, do ktorého zavárame malé halušky z celozrnnej krupice.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | krupice celozrnná |
1/2 ks | kurča |
soľ | |
1 ks | cibula |
1 ks | vajcia |
kvet muškátový | |
100 g | zelenina koreňová |
petržlen | |
20 g | olej |
Postup prípravy receptu
Z kurčaťa a zeleniny uvaríme vývar, precedíme, mäso a zeleninu nakrájame na rezance alebo kocky a dáme na teplé miesto. Do vývaru zavaríme krupicové halušky, ktoré pripravíme nasledovne: Do 1 / 16 l osolenej vriacej vody pridáme olej a za stáleho miešania prisypávame krupicu. Varíme tak dlho, až sa utvorí tuhé cesto, ktoré sa nepřichytává na steny a varešku. Do vychladnutého cesta vmiešame vajcia a muškátový kvet. Lyžičkou vykrajujeme halušky, vo vývare varíme 3 min. Nakoniec vložíme mäso, zeleninu, zdobíme petržlenom a prehrejeme.