Belehradský rezeň
- hlavné chody
- jugoslávská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 77572x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | zelená paprika |
4 ks | bravčový rezeň |
300 g | zemiaky |
6 ks | paradajka |
2 lyžice | olej |
1 ks | cibula |
3 strúčiky | cesnak |
na ozdobu: | |
petržlen | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Rezne naklepeme, na okrajoch narežeme a na oleji opečieme. Preložíme je na nahriaty tanier, aby nevychladli. Cibuľu olúpeme a ostatné zeleninu očistíme. Do tuku po pečení mäsa pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a papriky nakrájané na prúžky. Doplníme o sparené, olúpané a pokrájané rajčiaky, za stáleho miešania podusíme. Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode. Vychladnuté zemiaky nakrájame na kocky, pridáme do zmesi, prehrejeme a okoreníme cesnakom roztlačeným so soľou. Belehradský rezeň položíme na tanier, pokryjeme zeleninovú zmesou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Komentáre k receptu Belehradský rezeň (2 komentáre)
-
Jozef T.
06.January 2013 11:39
Správne je: Vaše meno Sem napíšte Váš komentár
-
Jozef T.
06.January 2013 11:37
Správne po slovensky je: Cibuľu ošúpeme a nie olúpeme. Ošúpané (nie olúpané) rajčiny (nie rajčiaky). Zemiaky ošúpeme a nie olúpeme. Pýtate sa prečo? Pretože tak cibuľa ako aj rajčiny a zemiaky majú šupu a preto sa šúpu. Aby sa mohli lúpať, museli by mať lupu, čo je pochopiteľne hlúposť. V češtine sa používa termín "lúpať" (loupat), ale správne po slovensky je šúpať. A ešte jedna poznámka: Pod názvom receptu (hore) je nesprávne uvedené "jugoslávská kuchyňa". Taká neexistuje a ak chceme použiť termín spred 20 rokov, tak správne by bolo "juhoslovanská kuchyňa". Dnes už ovem je aj kuchyňa rozdelená podľa názvov jednotlivých novovzniknutých štátov. Láskavo opravte všetky uvedené chyby - je to otázka Vašej prestíže a kultúry. Ďakujem.