Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Belehradský rezeň

  • hlavné chody
  • jugoslávská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69426x
Belehradský rezeň

Chutný pokrm z bravčového mäsa a spústy zeleniny.

vytlačiť recept Belehradský rezeň
recept Belehradský rezeň sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 strúčiky cesnak
300 g zemiaky
6 ks paradajka
2 lyžice olej
1 ks cibula
4 ks bravčový rezeň
2 ks zelená paprika

na ozdobu:

petržlen

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Rezne naklepeme, na okrajoch narežeme a na oleji opečieme. Preložíme je na nahriaty tanier, aby nevychladli. Cibuľu olúpeme a ostatné zeleninu očistíme. Do tuku po pečení mäsa pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a papriky nakrájané na prúžky. Doplníme o sparené, olúpané a pokrájané rajčiaky, za stáleho miešania podusíme. Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode. Vychladnuté zemiaky nakrájame na kocky, pridáme do zmesi, prehrejeme a okoreníme cesnakom roztlačeným so soľou. Belehradský rezeň položíme na tanier, pokryjeme zeleninovú zmesou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Belehradský rezeň (2 komentáre)

  • Jozef T. 06.January 2013 11:39

    Správne je: Vaše meno Sem napíšte Váš komentár

  • Jozef T. 06.January 2013 11:37

    Správne po slovensky je: Cibuľu ošúpeme a nie olúpeme. Ošúpané (nie olúpané) rajčiny (nie rajčiaky). Zemiaky ošúpeme a nie olúpeme. Pýtate sa prečo? Pretože tak cibuľa ako aj rajčiny a zemiaky majú šupu a preto sa šúpu. Aby sa mohli lúpať, museli by mať lupu, čo je pochopiteľne hlúposť. V češtine sa používa termín "lúpať" (loupat), ale správne po slovensky je šúpať. A ešte jedna poznámka: Pod názvom receptu (hore) je nesprávne uvedené "jugoslávská kuchyňa". Taká neexistuje a ak chceme použiť termín spred 20 rokov, tak správne by bolo "juhoslovanská kuchyňa". Dnes už ovem je aj kuchyňa rozdelená podľa názvov jednotlivých novovzniknutých štátov. Láskavo opravte všetky uvedené chyby - je to otázka Vašej prestíže a kultúry. Ďakujem.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt