Bažant na pive
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 35422x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 sklenka | huby v tuku (250ml) |
100 g | anglická slanina |
1 ks | bažant |
marináda: | |
4 guličky | celý korenie |
2 guličky | jalovec |
200 ml | pivo 10 ° (min.) |
2 guličky | nové korenie |
1 - 2 lyžíc | sójová omáčka |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
pivo 10 ° |
Postup prípravy receptu
Bažanta naporcujeme (4 porcie) a jednotlivé porcie prešpikujeme slaninou. Tu platí, že viac je lepšie, pretože inak je bažant dosť suchý. Zmiešame pivo, nadrobno nasekanú cibuľu, korenie a sójovú omáčku. Do marinády naložíme, najlepšie cez noc, prošpikovaného bažanta. Huby v tuku necháme rozpustiť v pekáči. Potom do pekáča vložíme bažanta, posolíme a podlejeme marinádou. Pekáč priklopíme a vložíme do rozohriatej rúry. Počas pečenia bažanta niekoľkokrát otočíme, huby premiešame a podľa potreby podlievame pivom. Bažanta na pive pečieme asi 60 - 80 minút do zmäknutia. Ako prílohu k bažanty na pive odporúčam dusenú alebo varenú ryžu.