Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bažant na pive

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 35422x
Bažant na pive

Špikovaného bažanta možno chutne pripraviť aj na pive. A samozrejme na zapitie aj pivo.

vytlačiť recept Bažant na pive
recept Bažant na pive sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 sklenka huby v tuku (250ml)
100 g anglická slanina
1 ks bažant

marináda:

4 guličky celý korenie
2 guličky jalovec
200 ml pivo 10 ° (min.)
2 guličky nové korenie
1 - 2 lyžíc sójová omáčka
1 ks cibula

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

pivo 10 °

Postup prípravy receptu

Bažanta naporcujeme (4 porcie) a jednotlivé porcie prešpikujeme slaninou. Tu platí, že viac je lepšie, pretože inak je bažant dosť suchý. Zmiešame pivo, nadrobno nasekanú cibuľu, korenie a sójovú omáčku. Do marinády naložíme, najlepšie cez noc, prošpikovaného bažanta. Huby v tuku necháme rozpustiť v pekáči. Potom do pekáča vložíme bažanta, posolíme a podlejeme marinádou. Pekáč priklopíme a vložíme do rozohriatej rúry. Počas pečenia bažanta niekoľkokrát otočíme, huby premiešame a podľa potreby podlievame pivom. Bažanta na pive pečieme asi 60 - 80 minút do zmäknutia. Ako prílohu k bažanty na pive odporúčam dusenú alebo varenú ryžu.

Komentáre k receptu Bažant na pive (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty