Bavorské dolky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 154190x
Veľmi známe vdolečky, ktoré zdobíme zaváraniny, tvarohom a ušľahanú šľahačkou.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | múka polohrubá |
soľ | |
200 ml | mlieko |
1 ks | vajcia |
60 g | maslo |
20 g | droždie |
tuk | |
cukor krupica | |
1 ks | žĺtok |
Postup prípravy receptu
Z droždia a vlažného mlieka necháme vzísť kvások, zvyšné mlieko trochu ohrejeme a rozmiešame v ňom vajcia a žĺtok, múku zmiešame so soľou. Rozohrejeme tuk, pridáme cukor a kvások a dobre prepracujeme vláčne cesto, ktoré necháme odpočinúť pod utierkou. Potom je vyvaľkáme na plát asi 1.5 cm silný a vykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte tak 15 minút kysnúť. Uprostred každého urobíme jamku a týmto jamke dole je vkladáme do rozpáleného tuku a vyprážame dozlata po oboch stranách. Vdolečky potrieme zaváraniny, posypeme tvarohom a ozdobíme kopčekom šľahačky.