Barin boršč
- polievky
- ruská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 70526x
Absolútne nedostižné jedlo - nezľakne sa postupu ani množstvo ingrediencií, výsledok určite stojí za to!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | hovädzie mäso |
1 ks | petržlen |
soľ | |
200 g | sterilizované kapusta |
bobkový list | |
1 lyžica | ocot |
1 ks | Mrkva |
4 strúčiky | cesnak |
200 g | červená repa |
3 lyžice | paradajkový pretlak |
30 g | maslo |
6 guličiek | korenie |
2 ks | cibula |
1 lyžička | cukor |
podľa chuti: | |
kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, nakrájame, cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na osminy. Všetko vložíme do studenej vody spolu s korením, soľou, bobkovým listom a varíme. Repu, mrkvu, petržlen a druhú cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné rezance. Do hrnca vložíme polovicu dávky masla, pridáme repu, zalejeme trochou vývaru z mäsa, pridáme paradajkový pretlak , ocot a dusíme asi 30 - 40 minút (pre skrátenie tejto doby je vhodné použiť tlakového hrnca). Do iného hrnca vložíme druhú polovicu masla, na ňom orestujeme nakrájanú zeleninu, podlejeme, pridáme cukor a dusíme. Sterilizované kapustu prepláchneme a podusíme samostatne. Do vývaru s mäsom vložíme uvarenú repu, zeleninu aj kapusta. Ak je to nutné, zahustíme múkou a ešte spolu povaríme. Na tanieroch boršč doplníme o lyžičku kyslej smotany a podávame s čerstvým chlebom.